Nasi goreng
Kategori: mat och dryck
Nasi goreng är en indonesisk pytt i panna; gjort på ris och de rester man har hemma. Men med indonesiska förtecken förstås! Alltså det går ju inte med en bit falukorv eller lite köttbullar som i svensk pytt i panna....
Jag brukar använda fläskkarré, vit kål, lök, purjolök. Detta ska brynas tillsammasn med lite sambal badjak (oelek om inte annat finns) och sedan lite indonesisk soja, ketjap.Sen ska det blandas med det kokta riset och ev. stekas (jag gör det nästa aldrig) Kan serveras med stekt ägg eller tunn omelett. Gott tillsammans med tillbehör som serondeng (kokos blandat med jordnötter) kroepoek (räkchips) pickles, inlagda grönsaker. Mmmmmmmmmmm
Nasi goreng betyder stekt ris ; nasi=ris, goreng=stekt.
Ikväll gjorde jag nasi goreng och det var gott som vanligt!
Pavla säger:
Det låter jättegott, måste prova!
Berit säger:
Lycka till!