vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

Nasi goreng

Kategori: mat och dryck

Nasi goreng är en av våra standard rätter här hemma. Har vi inte ätit det på ett tag så längtar vi efter det alla tre! Det är en rätt där vi alla tre är överens, vi gillar det! Vi behöver det med jämna mellan rum...

Nasi goreng är en indonesisk pytt i panna; gjort på ris och de rester man har hemma. Men med indonesiska förtecken förstås! Alltså det går ju inte med en bit falukorv eller lite köttbullar som i svensk pytt i panna....

Jag brukar använda fläskkarré, vit kål, lök, purjolök. Detta ska brynas tillsammasn med lite sambal badjak (oelek om inte annat finns) och sedan lite indonesisk soja, ketjap.Sen ska det blandas med det kokta riset och ev. stekas (jag gör det nästa aldrig) Kan serveras med stekt ägg eller tunn omelett. Gott tillsammans med  tillbehör som serondeng (kokos blandat med jordnötter) kroepoek (räkchips) pickles, inlagda grönsaker. Mmmmmmmmmmm

Nasi goreng betyder stekt ris ; nasi=ris,  goreng=stekt.

Ikväll gjorde jag nasi goreng och det var gott som vanligt!

KOMMENTARER:

  • Pavla säger:
    2010-08-28 | 20:36:50

    Det låter jättegott, måste prova!

  • Berit säger:
    2010-08-28 | 22:05:15

    Lycka till!

Kommentera inlägget här: