vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

Allt blev misslyckat....?

Kategori: mat och dryck

Idag ska vi fira min dotters 11 års dag! Hon fyllde år i tisdags,  idag kommer släktingarna för att fira henne. Ska ha ett fiak bord och sedan lite mat...
Hade sen länge sett recept på petit chou (som jag redan berättat om i itidigare inlägg) som blev misslyckade enligt mig. Vi får se idag om de går att använda.... 
Hade också sett recept på havreflarns korgar från lantmannen, http://www.lantmannen.se/Bra-mat/Recept/Kampanjrecept/Havreflarnskorgar-med-farska-bar-/tyckte det lät så spännande och festligt att bjuda på. Men de blev totalt misslyckade. Så mycket smör allt bara rasade när jag vände dem på glasen: Det har bara blivit smulor av det hela och jag blev jätte sur.
Min dotter har;  som tur är, bakat små kladdkakor och de är lyckade! Jag kollade i frysen och där fanns lite av allt möjligt, rabarberbullarna, chili chokladkaka. Så det kan nog bli ett fiak bord iaf! Och sen ska det göras en tårta och vi ska köpa en också! Jag är hopfull ändå! Men ändå sur för att ett recept inte funkar som det har gjorts reklam för både i tidningar och i tunnelbanan!!!!
Ska även passa på att köpa en tunika på Indiska som jag längtat efter....

degen från kylen....

Kategori: mat och dryck

Satte en deg i år kväll. Den fick jäsa, sen blev det för sent att grädda den så jag ställde in den i kylen. Har hört att man kan stanna av jäsningsprocessen på det sättet. Har t.om sagt till andra att man kan göra så, men aldrig gjort det själv...På det viset kan man bara ställa in det färdigt jästa i ugnen på morgonen och få färskt bröd direkt!
Men jag hade ju inte bakat ut det hela. Degen var kvar i sin bunke....så jag fick ju ta ut den ur bunken och lägga upp på plåt och i brödformen i sin kalla form...Skulle detta funka? Skulle degen jäsa igen fast den var helt kall? Det var spännande? och jag trodde jag hade gjort fel, mitt mod sjönk....Kollade efter 40 min. och ja! Den hade jäst!!! Det blev lyckat!

Det här var inte roligt....:(

Kategori: mat och dryck

Såg fram emot att baka något annorlunda, något jag visserligen känner igen men aldrig gjort själv. Känner igen det framför allt från besöken i Holland..det finns i alla bagerier, men min faster gjorde dem också! Nämligen Petit-choux. Kan väl inte vara så svårt att göra!!! koka mjölk, vatten med smör och sedan blanda med ägg. Nej DET var inte heller så svårt. Att klicka upp dem på plåten var inte heller svårt. Grädda dem var väl inte heller svårt, men sen sjönk de ihop....DET var inte roligt!!! De ska ju vara luftiga! Vad gjorde jag för fel? Vispade för lite? För kort tid i ugnen, för dragigt i köket? eller är det ugnen? att det är gas ugn????? Så det blir ingen bild på detta, det är bara för dyster syn...

Det får bli en vitsippa ist.....