vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

Dörrar

Kategori: foto, spånga, vällingby

Dörrar är ett motiv som alltid fascinerat mig.Det var ett av de första teman jag började fota när  jag inte fotade människor. Men varför dörrar? Kanske för att människor och dörrar ändå hör ihop. Dörrar är fascinerande alla är olika. Precis som människor. En dörr väcker nytikenhet precis som en månniska vad finns  bakom dörren vad finns bakom människan jag ser?
Kanske är det därför... Jag är nyfiken av naturen och undrar vad finns bakom det jag ser... så dörrarna får symbolisera detta, ännu ngt att utforska , ska jag öppna eller inte?
 
De här bilderna som jag visar idag är dagsfärska. Jag tog dem på väg hem från Spånga centrum efter att jag ätit lunch där idag. Solen sken och där var de igen mina kära dörrar
 
 
 
 
 
 
spångatorg
 
 
 
 
 
spånga
 
 
 
 
 
vad döljr sig bakom dessa dörrar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rotterdam-en stad med många kontraster

Kategori: Rotterdam, europeiska städer, foto, stora städer

Rotterdam är ingen stor turiststad. Nä, om man för en gångs skull åker till Nederländerna åker man ju inte till Rotterdam i första hand. Nä, Rotterdam är bara en stor stad i Nederländerna med vanliga nederländare.
Den har inte den där typiska holländska pittoreska stilen med kanaler och gavelhus. Nä, staden har väl mer legat i skuggan av övriga mer kända städer som Amsterdam, Utrecht och den Haag... och även mindre men väldigt turistiska  städer pga det genuint pittoreska som Gouda, Zaanse Schans, Voldendam, Edam och Leiden. 
 
Nä, Rotterdam är en vanlig storstad i Nederländerna där vanliga arbetare lever i sin kära stad. Stolta över hamnen som är den största i Europa. Och med konsekvenserna efter bombningarna under 2a världskriget som innebär en återuppbyggnad av staden. I och med återbyggnaden så har man hela tiden också passat på att bygga det modernaste man kan tänka sig. Det är just det som är det karaktäristiska för Rotterdam; modernt, det är en modern stad. Modernt blandat med gammalt,  olika stilar huller om buller både kulturellt och arkitektoniskt. Här några bilder som visar på denna misch masch av stilar i Rotterdam.
 
Och visst är det värt att besöka den bara med tanke på det!
 
 
 Olika moderna stilar väldigt nära varandra. Pauluskyrkan, Mauritsweg( med färgglada gardiner) och kontorsbyggnad.
 
 
 
 
 
 
Torget framför Doelen (konserthus) där man också placerat lite modern konst.
 
 
 
 
 Lijnbaan,  Rotterdams gågata. Byggt på 50-talet, där man byggde både ovan och under mark.
 
 
 
 
 Lijnbaan, en regnig dag.
 
 
 Ett av flera coffeeshops i Rotterdam, denna med vacker dekoration ovanför.
 
 
 
 
 
 
 Den äldsta coffeeshopen i Rotterdam på Nieuwebinnenweg.
 
 
 
 

Mönster omkring mig

Kategori: foto, mönster, yoga

Jag fortsätter med temat från igår, alltså mönster. Men nu handlar det om de mönster som omger oss dagligen men som vi kanske inte tänker på. T.ex mönster på gatan och på väggar. Det kan vara prickar, ränder eller rutor t.ex. Men alltid på ett annat sätt, som gör att det blir intressant. 
Idag på väg till min yogastudio så lade jag märke särskilt, som en fortsättning från igår, mönster med en mittpunkt, vilket fortsatte in i studion där jag hittade ännu mer sådana mönster. Inte så konstigt förstås eftersom yoga handlar mycket om att hitta sin mittpunkt och centrerering. Så yoga passet fortsatte temat hitta mittpunkten och centrera i dig själv!