vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

Min morgonpromenad

Kategori: mat och dryck

Vaknade väldigt tidigt 6.00
      Låg kvar
men nej jag var pigg
      koka te
     åt yoghurt
gick ut, luften var härlig
stillheten total
och solen lyste på en
maskrosså min promenad fortsatte
och jag tog mig mer in mot skogen
där solstrålar mötte andra, men mindre
vissa strålar hade hittat denna skönhet
se så den njuter av uppmärksamheten

under ett träd gömde sig stoltheten själv
strålande som en sol och ännu mer belåten nu
med all glans på sig
Vaknar med fokus!

Kategori: mat och dryck

Vaknar och inser direkt vad jag ska ägna mig åt idag som en följd av gårdagens vändning från förvirringen, så härligt! Även om det inte är några jätte stora händelser, så är det skönt att acceptera varandet och att sänka kraven. Dagens idé var att röja i hallskåp och plantera om nya växter till balkongen, sedan tillkom ett projekt nämligen att ominstallera windows för att tillståndet på min dator är 0. Under tiden har jag haft koll bröllopet på tv.


Hängpelargoner planterade i zinkhink


    

 
Matlagning blev det också idag! Marinerad fläskkarré med rostade tomater vända i basilika och allt överstrött med rostade pinjenötter. Det var gott!

Vilken vändning!

Kategori: mat och dryck

Det var sässongens sista arbetsdag igår. Det var årets segaste också, har aldrig varit så seg. Ville bara ha min semester...Det var inte många barn på jobbet, så jag kunde gå hem 1/2 timme tidigare! Väl hemma drabbades jag av total förvirring ...vad ska jag göra nu? vad längtar jag efter? hur ska jag fira min första semesterdag? fick inga svar...hade inte lust med ngt särskilt...men så ringde en telefon, det var jobbtelefonen, j-lar jag har glömt att lämna den...Så det var bara att vända och lämna den. Just då i hällande regn...När jag var hemma kände jag mig direkt uppryckt, jag visste direkt vad jag skulle göra nu! Regnet hade upphört, jag hörde musik från V-by C, blev nyfiken och hungrig så jag gick dit och kollade och åt en sushi på Vällingehus. Jag var inte borta länge, men det betydde vändningen för mig. Kunde nu sätta mig i soffa, sätta på tv:n (njöt faktiskt av festkonserten inför Viktorias brölopp) och ta en fika och njuta av min första semesterdag utan måsten. Läste sen innan jag la mig en text från jobbet som handlar just om detta: att inte känna en massa måsten under semestern utan BARA VARA!