vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

nytt surdegsbröd på gång!

Kategori: mat och dryck

Sparade en del av degen från förra gången, den fick torka lite i början av veckan för att sedan blötas och matas lite på kvällen innan den skulle bakas ut dagen efter. Och det är idag! Degen bakades ut med vetemjöl och kallt vatten. Sedan jäsa 3 ggr à 60 min och tjoff in i ugnen. Nu väntar jag på att ta resultatet, lycket spännande 15 minuter kvar...

min billiga vecka-hur går det?

Kategori: vardag

Som sagt så hade jag ont om pengar förra veckan, beroende på att mitt bostads bidrag inte kommit....har inte kommit på hela våren...men i fredags kom den! Och det var retroaktivt! så plötsligt förvandlades min fattiga vecka till en rik! Tänkte lyxa till det liiiiiite iaf...men lyxa inte till det för  mycket sa min kollega....Lyxade till med en BH, en espressokanna och två juicer (rätt dyra) !!! Det fick räcka med lyxet så länge....

Hur går det då med planerna att leva lite billigare för att ev. kunna åka ngnstans så som till USA???
-Jo, jag fortsätter! Det har blivit: hemmagjord tomatsoppa (hittade billiga tomater på Liedl, 17.90 kg), pannkakor. Idag blir  det rostade rotsaker i ugn och imoron linssoppa!


                                  

Det blev bröd tillslut!

Kategori: mat och dryck

Tänkte sätta igång med mitt surdegsbröd idag och till min glädje fick jag se att man just tagit upp ämnet I DN! http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/sa-lyckas-du-med-surdegen-1.1078191Hur visste DN att jag tänkte grädda mitt bröd idag? Iaf gjorde ju detta att jag blev ännu mer taggad att grädda det! Läste först artikeln om Helene Johansson men blev tyvär lite förvirrad av den...verkade som att jag inte kunde baka ut den idag iaf...att jag skulle mata degen och sen baka ut den imorgon....:( DET hade jag ju varken lust eller tid med....lade ner projektet och så behövde jag tydligen jäst, trodde inte det behövdes....Gick iaf ut på en promenad för att handla....jäst.....och annat förstås.
När jag kom hem läste jag artikeln igen och nu förstod jag den! Jafg kunde visst baka idag! Hade t.om tid! Så jag satte igång, med två recept t.om! ett utan surdeg och ett med! men fattades lite mjöl, fick gå ut och handla igen....iaf 5 timmar senare ungefär (från min nyskurade ugn)...ja det tar ju tid med surdeg har jag massor med bröd: två stora och 15 frallor! vad ska mina barn tycka? ingen aning....De kommer snart hem får veta det då! ;)