vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

Rotterdam-en stad med många kontraster

Kategori: Rotterdam, europeiska städer, foto, stora städer

Rotterdam är ingen stor turiststad. Nä, om man för en gångs skull åker till Nederländerna åker man ju inte till Rotterdam i första hand. Nä, Rotterdam är bara en stor stad i Nederländerna med vanliga nederländare.
Den har inte den där typiska holländska pittoreska stilen med kanaler och gavelhus. Nä, staden har väl mer legat i skuggan av övriga mer kända städer som Amsterdam, Utrecht och den Haag... och även mindre men väldigt turistiska  städer pga det genuint pittoreska som Gouda, Zaanse Schans, Voldendam, Edam och Leiden. 
 
Nä, Rotterdam är en vanlig storstad i Nederländerna där vanliga arbetare lever i sin kära stad. Stolta över hamnen som är den största i Europa. Och med konsekvenserna efter bombningarna under 2a världskriget som innebär en återuppbyggnad av staden. I och med återbyggnaden så har man hela tiden också passat på att bygga det modernaste man kan tänka sig. Det är just det som är det karaktäristiska för Rotterdam; modernt, det är en modern stad. Modernt blandat med gammalt,  olika stilar huller om buller både kulturellt och arkitektoniskt. Här några bilder som visar på denna misch masch av stilar i Rotterdam.
 
Och visst är det värt att besöka den bara med tanke på det!
 
 
 Olika moderna stilar väldigt nära varandra. Pauluskyrkan, Mauritsweg( med färgglada gardiner) och kontorsbyggnad.
 
 
 
 
 
 
Torget framför Doelen (konserthus) där man också placerat lite modern konst.
 
 
 
 
 Lijnbaan,  Rotterdams gågata. Byggt på 50-talet, där man byggde både ovan och under mark.
 
 
 
 
 Lijnbaan, en regnig dag.
 
 
 Ett av flera coffeeshops i Rotterdam, denna med vacker dekoration ovanför.
 
 
 
 
 
 
 Den äldsta coffeeshopen i Rotterdam på Nieuwebinnenweg.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: