vinklarochperspektiv

glimtar av mitt liv genom foton.

Konst från Stockholms tunnelbana-blå linje

Kategori: foto, konst, stockholm, tunnelbana

Hej!
 
Idag har jag varit på en fotosession i stockholms tunnelbana för att fota konsten där med min fotokompis vän Karin. Stockholms tunnelbana är europas längsta konstutsällning, närmare bestämt 110 km. Jag tittade lite på nätet vilken lnje som kunde vara mest intressant och det var som jag trodde, den blåa linjen Tensta-Kungsträdgården. Och då är der särsklit några som är mer intressanta, nämligen Tensta, Duvbo, Sundbyberg, Västra skogen, T-Centralen, Kungsträdgården .Var och en av dessa stationer är värda att se, var och en av de är designad av en särskild konstnär. varja station har sin karaktär, så kul att se och så spännande att fota! Jag tänker inte gå in närmare på varje station utan tänker visa de med hjälp av mina foton som jag tog, så klart! och nu kan jag börja känna att jag börjar närma mig min utmaning i mitt fotande. För att förutom att jag har försökt att skildra konsten från stationerna, som iofs är utmaning nog, s¨har jag också letat efter olika strukturer som jag vill redigera lite med i photo shop för att se vad som händer. Så de kommer jag alltså inte att visa i detta inlägg.
 
 
Jag börjar med stationen i Tensta  och  här finns dessa ursöta fåglar, konstnär Helga Henschen.
 
 
 
Och nåt annat djur, kanske en tiger, på samma station
 
 
 
Detalj från Duvbo station, lite mindre färggrannt än Tensta, men intressant på sitt sätt, konstnär Gösta Sillén.
 
 
 
Sundbybergs station, präglad av husen som finns i Sundbyberg, vilket ger en väldigt spännande stämning till hela stationen, Lars Kleen, Michael Söderlundh och Peter Tillberg har designat här.
 
 
 
Mosaik från Västra skogen station.
 
 
 
 
Profilen från designern själv, Siewert Lindblom.
 
 
 
Bänkar vid Kungsträdgården station.
 
 
 
 
 
 
De fantastiska blåa bladen på T- Centralen!
 
 
 
 
 Och här slutade vår fotosession och vi tåg tåget med Gröna linjen tillbaka hem till Vällingby och vi såg verkligen inget värt att fota på den linjen och tur var det för vi var mätta på intryck, nöjda med vår prestation och trötta....

KOMMENTARER:

  • Mamma säger:
    2017-01-29 | 14:58:14

    Första och tredje bilden tycker jag best om. Jätte roligt att utnjyta dessa utrymen till konst.

Kommentera inlägget här: